Recruitment Proces Outsourcing (RPO)

Als expert in de werving van technisch personeel is Techniek Recruiter in staat bedrijven te helpen bedrijven bij hun meest complexe en uitdagende wervingsvraagstukken. Naast ruime ervaring, een professioneel team met en specifiek netwerk investeren lopen wij voorop in gebruik van laatste recruitment technieken. Daarom kunnen wij als RPO adviseur van waarde zijn op alle aspecten van personeelswerving, van het vaststellen van een visie tot implementatie en uitvoer van de wervingsstrategie en het behalen van meetbare resultaten.

Wij begeleiden al u procedures van eerste screening tot aanstelling op professionele wijze. Wij zorgen er voor dat u inzicht heeft in de voortgang middel rapportages. Recruitment Process Outsourcing gaat over het uitbesteden van uw gehele recruitmentproces. Wat daar allemaal bij hoort is voor ieder bedrijf verschillend.

Analyse: Naar aanleiding van uw opdracht starten we met een quick scan van uw recruitment processen en activiteiten. Naar aanleiding hiervan ontvangt u een rapport met daarin het verbeterpotentieel van uw recruitment proces.

 

Handdrawngoods-Busy-Chart-2 Optimalisatie van het recruitmentproces: Wij realiseren voor u het meest effectieve en klantvriendelijke recruitment proces, van arbeidsmarkt communicatie tot onboarding.

 

 Recruitment capaciteit: Wij leveren ervaring, flexibiliteit en effectiviteit zodat we effectief uit uw naam kunnen werken aan het zoeken én vinden van talentvolle kandidaten voor uw organisatie.  Handdrawngoods-Busy-People-structure

 

Implementatie: Overweegt u een (nieuw) recruitment systeem? Wij zijn ervaren met het implementeren van verschillende recruitment systemen en leren u effectief met dit systeem te werken.
 Verander-management: Wij managen van het gehele verander-proces en een open communicatie.
 Employer branding: Kandidaten zoeken ook geschikte bedrijven. Daarvoor is het belangrijk hoe wat uw Bij ons als recruiters zoeken wij geschikte kandidaten en is de branding van uw bedrijf in goede handen.
 Arbeidsmarktcommunicatie: Om vindbaar te zijn voor de professionals die u zoekt is de inzet van de juiste communicatiemiddelen nodig: social media werving, een vacaturecampagne, carrièresite, recruitment event of. Samen met onze specialisten verzorgen wij ook dit onderdeel van RPO.
 Rapportage: Om de resultaten van alle inspanningen inzichtelijk te maken zijn verzorgen we wekelijkse maatwerkrapportages van de openstaande procedures met betrekking tot sollicitaties, screening, gesprekken, website performance, assessment, voorstellen en aanstellingen

 

Voordelen van RPO

  • Maatwerk: Omdat behoeften van organisaties niet altijd het zelfde zijn. Verzorgen wij graag op maat gemaakte processen om uw recruitment te outsourcen.
  • Schaalbaarheid: Met RPO kunt u snel, naar aanleiding van de wervingsbehoefte, uw recruitmentactiviteteiten aanpassen.
  • Kwaliteit: ervaren en gespecialiseerde recruiters en gedegen duidelijke processen zorgen ervoor dat u met RPO snel de juiste professionals binnen haalt.
  • Ervaring:  Onze recruiters zijn gespecialiseerd in techniek recruitment en beschikken over aantoonbaar kwalitatief goede netwerken.
  • Voorsprong door techniek: constante innovatie op gebied van wervingstechnieken zorgen ervoor dat u met RPO door techniek Recruiter voorop loopt op het gebied van de werving van nieuw talent.
  • Kostenbeheersing: een op maat ingericht recruitmentproces geeft inzicht in en controle uitgave.
  • Managementinformatie: omdat u natuurlijk wilt weten of RPO succesvol is zorgen we er voor dat we altijd de laatste cijfers paraat hebben. Wekelijks voorzien wij u van de laatste managementinformatie aangaande het RPO proces.